آلرژی و حساسیت بیش از 30 سال است که به طور چشمگیری در کشورهای توسعه یافته در حال افزایش است. به عنوان مثال، تقریباً 8٪ از کودکان در ایالات متحده امریکا اکنون پاسخ سیستم ایمنی بالقوه کشنده به غذاهایی مانند شیر، آجیل، ماهی و صدف را تجربه می کنند. اما دانشمندان تلاش کرده اند تا دلیل این امر را توضیح دهند. یک نظریه این است که آلرژی غذایی به دلیل عدم وجود عوامل بیماری زای طبیعی مانند انگل در محیط مدرن بوجود می آید، که به نوبه خود بخشی از سیستم ایمنی بدن را که برای مقابله با چنین تهدیدات طبیعی تکامل یافته است، نسبت به برخی از مواد غذایی حساس می کند.
در مقاله ای که بتازگی توسط محققان انتشار یافته است از مضرات کنترل بیش از حد مواد غذایی و رابطه آن با حساسیت و آلرژی توضیحاتی ارائه شده است. آنها استدلال می کنند که وجود مواد غیر طبیعی، از جمله غذای فرآوری شده، یا مواد شیمیایی محیطی، مانند مواد شوینده ظرفشویی، در محیط مدرن و همچنین عدم قرار گرفتن در معرض میکروبی طبیعی، در برهم زدن این برنامه کنترل کیفیت غذا نقش دارد.

این تئوری می تواند زمینه را برای درمان یا جلوگیری از آلرژی یا حساسیت غذایی فراهم کند.
روسلان مدژیتوف ، استاد استرلینگ ایمونوبیولوژی
یکی از محققان موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: “ما نمی توانیم راه هایی برای پیشگیری یا درمان آلرژی های غذایی ابداع کنیم تا زمانی که زیست شناسی اساسی را کاملاً درک نکنیم.” “اگر نمی دانید یک ماشین معمولی چگونه کار می کند، نمی توانید یک مکانیک خوب ماشین باشید.”
برنامه کنترل غذای با کیفیت که در زیست شناسی همه حیوانات وجود دارد، شامل نگهبانان حسی نیز می شود. اگر چیزی بو یا طعم بدی داشته باشد، آن را نمی خوریم. نگهبانانی نیز در روده وجود دارند که اگر سموم را مصرف کنیم، آنها شناسایی و دفع می شوند. در حالت دوم، بخشی از سیستم ایمنی بدن و همچنین بازوی پاراسمپاتیک سیستم عصبی نیز برای کمک به خنثی کردن تهدید بسیج می شوند.
این نوع پاسخ سیستم ایمنی باعث ایجاد آلرژی می شود، از جمله آلرژی غذایی، واقعیتی که منجر به اصطلاح “فرضیه بهداشت” می شود.
عدم وجود تهدیدات طبیعی مانند انگل ها باعث می شود این قسمت از سیستم ایمنی بیش از حد حساس شود و احتمال بیشتری دارد که به پروتئین های معمولاً بی ضرر موجود در گروه های غذایی خاص پاسخ دهد. این امر توضیح می دهد که چرا افراد ساکن در مناطق روستایی جهان نسبت به افرادی که در مناطق شهری زندگی می کنند، کمتر دچار آلرژی غذایی می شوند.

با این اوصاف مدت ها پس از از بین بردن انگل ها، آلرژی های غذایی به طور چشمگیری افزایش می یابد.در مجموع، این تغییرات در محیط به طور موثر پاسخ های کنترل کیفیت غذا را ایجاد می کند که باعث می شود سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین های غذایی واکنش نشان دهد، همانطور که در برابر مواد سمی واکنش نشان می دهد.
مدژیتوف گفت: “یک عامل، افزایش استفاده از محصولات بهداشتی و استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و در مرحله دوم، تغییر در رژیم غذایی و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده با کاهش قرار گرفتن در معرض مواد غذایی رشد یافته طبیعی و تغییر ترکیب میکروبیوم روده است.” “سرانجام، معرفی مواد نگهدارنده مواد غذایی و مواد شیمیایی محیطی مانند شوینده های ظرفشویی عناصر جدیدی را برای نظارت بر سیستم ایمنی بدن معرفی کرد.”
منبع: www.sciencedaily.com
من حساسیت غذایی خیلی برام عمل کرد داشت ممنون از این مقاله
و اگر هم میشه آهنگ های محسن چاووشی هم بگزارید
من حساسیت غذایی خیلی برام عمل کرد داشت ممنون از این مقاله
و اگر هم میشه آهنگ های محسن چاووشی هم بگزارید