کودکان مادرانی که در دوران شیردهی شیر گاو مصرف می کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به آلرژی غذایی قرار دارند.
نتیجه گیری محققان دانشگاه فناوری چالمرز سوئد در مطالعه جدیدی که در مجله علمی Nutrients منتشر شده است، حاصل از بررسی بیش از 500 عادت غذایی زنان سوئدی و شیوع آلرژی در کودکان آنها در یک سالگی است.
“به گفته این محققان مادران كودكان سالم یك ساله در هنگام شیردهی بیش از مادران كودكان آلرژیك یك ساله شیر گاو مصرف می كنند. اگرچه این ارتباط روشن است، آنها می گویند: ما ادعا نمی كنیم كه نوشیدن شیر گاو یك درمان عمومی برای غذا است.

آلرژی شایع ترین بیماری مزمن است که کودکان را درگیر می کند و در کشورهای صنعتی شیوع بیشتری دارد.
از میان 508 کودک مورد مطالعه:
7/7 درصد از کودکان (39) در یک سالگی حساسیت غذایی تشخیص داده شده اند، که معمولاً به شیر گاو یا تخم مرغ (یا هر دو) گفته می شود.
6.5 درصد از کودکان (33) مبتلا به اگزمای آتوپیک بودند و به همان میزان نیز آسم تشخیص داده شدند و 23 درصد اکودکان در سن یک سالگی از نوعی آلرژی (از جمله غیر غذایی) برخوردار بودند.

چگونه شیر باعث این اثرات می شود؟
دقیقاً مشخص نیست که چرا مصرف شیر گاو توسط مادر و وجود آن در رژیم غذایی می تواند خطر آلرژی کودک را کاهش دهد. به گفته محقق، مالین بارمان، چندین توضیح ممکن وجود دارد.
“یک فرضیه این است که شیر گاو حاوی چیزی است که سیستم ایمنی بدن کودک را فعال کرده و به او در ایجاد تحمل کمک می کند. این علت هنوز ناشناخته را می توان در چربی شیر یا پروتئین آن یافت. اما همچنین ممکن است چنین باشد که شیر خود نسبت به سیستم ایمنی بدن خنثی است. در این صورت ممکن است مسئله ساده بیشتر مصرف چربی شیر باشد که منجر به مصرف نسبتاً کمتری چربی اشباع نشده شود. در رژیم غذایی، مادر می تواند بلوغ سیستم ایمنی بدن کودک را در سنین پایین خنثی کند. “
منبع: www.sciencedaily.com